تعویض تاچ با تعویض ال سی دی چه تفاوتی دارد؟
اگر به دنبال تعمیر صفحه نمایش تلفن همراه خو یا یکی از دوستانتان بودهاید قطعاً عبارت تعویض تاچ ال سی دی به عنوان یک تعمیر با قیمت پایینتر از تعویض صفحه نمایش به گوشتان خوردهاست؛ اما تعویض تاچ به چه معناست و آیا این تعمیر جایگزین مناسبی برای تعویض صفحه نمایش محسوب میشود؟
قطعات صفحه نمایش تلفن همراه
صفحات نمایش چندین لایه دارند که هرکدام قطعهای خاص هستند و وظیفه مختص خود را دارند، البته در هردو صورتی که صفحه نمایش تلفن همراه شما از نوع LCD باشد یا OLED قطعات مربوط به لایههای رویی و شیشه آن یکسان است.
مطلب پیشنهادی: تشخیص صفحه LCD از OLED
زمانی که صفحه نمایش تلفن همراه شما ترک برمیدارد و میشکند لایه آسیب دیده لایه شیشهای روی صفحه نمایش است و لایههای زیرین آسیب نمیبینند؛ گرچه در مواقعی ممکن است تا ترکی را در صفحه نمایش خود ببینید اما آن را احساس نکنید که در این مورد آسیب به پنل LCD وارد شده و شیشه روکش آن سالم مانده اما این مورد به ندرت اتفاق میافتد.
این روکش شیشهای علاوه بر شکل دادن به سطح صفحه نمایش تلفن همراه شما و محافظت از لایههای زیری خود از ضربه، گرد و غبار و مایعات با توجه به مشخصات رسانایی آن وظیفه ردیابی نقاط لمس انگشت شما را نیز دارد و به این دلیل به این لایه تاچِ ال سی دی نیز گفته میشود.
با توجه به این که تعویض کامل صفحه نمایش میتواند به این دلیل که تمامی قطعات این پنل تعویض میشوند هزینه زیادی داشته باشد با توجه به این که زمانی که صفحه نمایش تلفن همراه شما میشکند دیگر لایهها آسیبی نمیبینند برخی به فکر تعویض تاچ ال سی دی افتادند تا هزینه تعمیرات را کاهش دهند.
تعویض تاچ با تعویض صفحه نمایش چه تفاوتی دارد؟
زمانی که به تعویض صفحه نمایش میپردازید قطعه آمادهای وجود دارد که جایگزین قطعه قبلی میشود؛ این نوع تعمیر ساده است و ریسک آسیب دیدن قطعات دیگر در حین انجام تعمیر در این پروسه کم است.
برای تعویض تاچ باید تا علاوه بر باز شدن تلفن همراه و جدا شدن صفحه نمایش از بدنه باید تا لایه شیشهای شکسته شده از دیگر بخشهای ال سی دی جدا شود.
در این مرحله به این دلیل که این لایه شیشهای شکسته است در هنگام جداکردن آن ممکن است تا بیشتر خرد شود و خرد شدن بیشتر باعث به وجود آمدن خرده شیشههای بیشتری میشود که به لایههای زیری نفوظ میکنند در صورتی که کاملاً پاکسازی نشوند میتوانند در طولانی مدت به صفحه نمایش شما آسیب بزنند.
همچنین در زمان نصب تاچ جدید بر روی صفحه نمایش چسبی وجود دارد که تاچ را به ال سی دی متصل میکند، این چسب با شکل هندسی خاصی اعمال میشود تا در زمانی که تاچ را روی ال سی دی پرس میکنند به صورت یکسان پخش شود.
اگر این چسب به درستی اعمال نشود باعث میشود تا سطح صفحه نمایش شما دیگر صاف و بدون پستی و بلندیهای کوچک نخواهد بود.
همچنین میزان استفاده از این چسب نیز اهمیت بسیاری دارد، اگر حتی مقدار کمی بیش از اندازه چسب اعمال شود این چسب با مایع ال سی دی ترکیب میشود و صفحه نمایش دیگر کاربردی نخواهد بود و اگر مقدار کمی کم تر از اندازه اعمال شود مقداری از سطح زیر تاچ خالی خواهد ماند که در حین تماشای صفحه نمایش آزار دهنده خواهد بود.
دستگاههایی خاصی برای انجام این تعمیر ساخته شدهاند و استفاده از آنها میزان ریسکهای بالا را تا حد زیادی کاهش میدهند و حتی اگر تصمیم تعمیر صفحه نمایش تلفن همراه خود با این روش را دارید توصیه میکنیم تا به مکانی مراجعه کنید که این تعمیر با دستگاه مخصوص آن انجام میشود.
آیا تعویض تاچ توصیه میشود؟
با توجه به تمامی خطرات بالا همچنان پیشنهاد میکنیم تا از این نوع تعمیر دوری کنید و تا جای ممکن برای تعمیر ال سی دی گوشی خود گزینه تعویض صفحه نمایش را در نظر داشته باشید. تعویض تاچ ال سی دی به دلیل پیچیدگی تعمیرش نیاز به تجربه بالا و تجهیزات مخصوص دارد و هرکسی نمیتواند تا آن را به درستی کامل انجام دهد.
اما اگر تلفن همراه ثانویهای با صفحه نمایش شکسته دارید و میواهید تا از آن استفاده کنید و نمیخواهید تا هزینه زیادی برای تعمیر آن کنید تعویض تاچ ال سی دی میتواند تعمیر مناسبی برای شما باشد.
2 دیدگاه